Uključite se u kampanju "Biciklom na posao i na advent"

Zagrebački advent već treću godinu za redom osvaja glasove za najbolji i najljepši u Europi. Uživamo, zabavljamo se, častimo se germknedlama, grijemo kuhanim vinom i dijelimo trenutke s najdražima, poručuju iz sindikata biciklista.

No, upozoravaju, postoji i ružna strana adventa – nesnosna prometna gužva, koja nas čini nervoznima, gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama. Unatoč besplatnoj vožnji javnim gradskim prijevozom vikendom, nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami pridonosimo prometnoj gužvi.

Stoga je pokrenuta kampanja "Biciklom na posao i na advent". Ovog adventa pokažimo sebi, Zagrepčanima i turistima da prometne gužve ne moraju biti dio praznične atmosfere. Sačuvajte živce, novac i vrijeme te barem jednom, od 16.-22. prosinca sjednite na svoj bicikl ili koristite javni gradski prijevoz i pješačite. Pozovite svoje kolege, prijatelje i obitelj na advent, oslobodite se brige za automobil i dođite nekim održivim oblikom prijevoza, poručuju iz sindikata biciklista.

U sklopu kampanje mogu se osvojiti slatke božićne nagrade, za sebe ili kao poklon drugima. Podijelite Facebook događaj, postavite fotografije svojeg bicikliranja na posao, označite sebe, kolege i svoju organizaciju te pozovite frendove da ih lajkaju. 10 fotografija koje sakupe najviše lajkova i reakcija do kraja kampanje 22. prosinca u ponoć, osvojit će jednu od nagrada! Nagrade se objavljuju 23. prosinca.
Također, organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na ovom događaju, sindikat biciklista će ponuditi povlaštene uvjete za certifikaciju "Cycle Friendly Employer", čime će imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju te time pridonijeti svome poslovanju.

Kampanja se provodi uz potporu Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Više o akciji za Dobro jutro, Hrvatska govorila je Tena Šarić iz Sindikata biciklista: