Dodjeljene stipendije humanitarne akcije 'Korak u život'

Danas su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodjeljene stipendije humanitarne akcije 'Korak u život' koja pomaže mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Humanitarna akcija 'Korak u život' pokrenuta je 2008. s ciljem omogućavanja nastavka školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i jedna je od najdugovječnijih hrvatskih humanitarnih akcija.

Zahvaljujući ovogodišnjim stipendijama još 19 studenata dobit će mogućnost nastavka obrazovanja na visokoškolskim ustanovama po njihovu izboru. Iznos stipendije je 1600 kuna, a dodjeljuje se na period od pet akademskih godina. Do sada je dodijeljeno 220 stipendija.

Veliko finale ovogodišnje akcije bilo je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, 12. studenoga, gdje se održala humanitarna baletna predstava 'Labuđe jezero' čime se i službeno obilježio kraj još jednog ciklusa prikupljanja sredstava. Sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 za koji su linije otvorene do 15. siječnja 2018. te izravnim uplatama na žiro račun akcije.

Više o ovogodišnjim stipendistima za Dobro jutro, Hrvatska govorio je Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga i član Odbora za dodjelu stipendija humanitarne akcije 'Korak u život':