1. Noć znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ove godine organizira 1. Noć znanosti koja će se održati u danas u prostorijama Fakulteta od 19 do 22.

U sklopu Noći znanosti profesori i asistenti zajedno sa studentima osmislili su niz interesantnih radionica ponajprije namijenjenih učenicima srednjih škola, ali i široj populaciji. Od 19 sati svi zainteresirani moći će se kroz radionice upoznati sa svijetom znanosti. Planirane radionice su: Voda za laku noć, Okusi vode, Voće 'superhrana', Vratimo se prirodi uz biljnu kozmetiku, Obrok za čistu peticu – super bombe, Testirajte svoja osjetila, Flips iz laboratorija, Put u središte povijesti kemije, Fluorescentne molekule hrane, Obojena kemija, Eksplozija boja, Istražujemo pivske stilove, Šarenilo kemijskih reakcija i Doživi 4D probavu

1. Noć znanosti želi široj javnosti približiti svijet znanosti kroz različite eksperimente koje će izvoditi djelatnici i studenti fakulteta uz moguće aktivno sudjelovanje učenika i ostalih posjetitelja.
 
Više o Noći za Dobro jutro, Hrvatska govorile su Mirna Habuda Stanić, izv. prof., Dajana Gašo - Sokač, docentica i Stela Jokić, prodekanica za znanost: