Mladi hrvatski steperi osvojili pregršt medalja na Svjetskom prvenstvu

Plesni studio Step by step osvojio je dvije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u stepu održanom od 27. studenog do 05. prosinca u Riesi, Njemačka. Ostavivši iza sebe sjajne engleske i američke plesače, djecu koja su odrasla uz londonski West End i njujorški Broadway što ovaj uspjeh čini još sjajnijim.
 
Zlatne medalje osvojili su dječja step formacija 'Dr. Jazz' koreografa J. Zajec i Step by Step boysi - Tibor Bošnjak, Erik Ivičić i Lucijan Hrvaćanin, koji su otplesali koreografiju V. Zajec i A. Maričić 'Run boy run'. Ništa manje sjajne nisu niti dvije srebrne medalje seniorske male grupe 'Hit the road Jack' koreografa Vendy Zajec koja je osvojila i suce i publiku te posebno dojmljive formacije 'Memories' koreografa L. Valjalo.

Brončanu medalju osvojili su Tanja Bertalanić u juniorskom solu koreografa K. Šilović te juniorska mala grupa i formacija koreografa A. Maričić. Uz to, u tradicionalno najjačoj seniorskoj konkurenciji, Tia Tkalčević osvaja broncu u solu, te Karla Šilović i Fran Žuglić u paru. Sjajan je osjećaj kad iza tebe na pobjedničkom podiju stoje plesači iz Engleske, Rusije, Kanade i SAD-a, zemalja s tradicionalno najboljim step plesačima, no upornost, trud, zalaganje, seminari i svakodnevno treniranje prije SP, donijeli su vrhunske rezultate,  rekli su naši zlatni juniori koji su već par godina prvaci Hrvatske u više step kategorija i koji najbolje znaju koliko je teško od 25 do 30 najboljih plesača svijeta doći u finale SP, a kamoli osvojiti zlato.

Ovaj vrijedan uspjeh predstavili su plesom Tija Tkalčević te Karla Šilović i Fran Žuglić, a Patricija Kršić, Lucijan Hrvačanin i Jasminka Zajec, umjetnička voditeljica plesnog Studija su govorili o iskustvu s natjecanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska