Pomagati se može i pjevajući

Jagor je jedan od likova iz bajke Ivane Brlić Mažuranić. A od nedavno je Jagor i ime novog dječjeg festivala u Ivaninu gradu – Ogulinu.

U središtu Hrvatske, na pola puta između Zagreba i Rijeke smjestio se Ogulin. Grad u Karlovačkoj županiji koji je nedavno pokazao da je grad  glazbe i mladih  glazbenika velikog srca. Održan je naime prvi ogulinski humanitarni dječji festival Jagor. Prvi ogulinski dječji festival Jagor jedan je od projekata humanitarne udruge Oda prijateljstva iz Ogulina koja djeluje 11 godina u našem gradu i pomaže onima kojima je potrebno, teško bolesnoj djeci i mladima. Ovim festivalom odlučili smo napraviti nešto drugačije od naših prethodnih projekata. Željeli smo predstaviti mlade glazbene talente ogulinskih osnovnih škola koje su njihove učiteljice mentorice nakon audicije odabrale te spojiti mlade nade i talente s idejom pomaganja,  objašnjava Hrvoje Magdić, organizator festivala

Udruga je do sada pomogla oko 80 obitelji sa šireg Ogulinskog područja; donirali su više od 600 tisuća kuna. Ovoga su puta pomogli Luki i Bojanu. Teško bolesnim dječacima u dobi od pet i šest godina koji svakodnevno iz Ogulina putuju u Karlovac na liječenje. Od prodaje ulaznica i prigodnih majica s porukom Dobro se dobrim vraća prikupili su 21 000 kn.

Na festivalu je nastupilo 19 djevojčica. Dora Kurelac, učenica 5. razreda Prve osnovne škole Ogulin stručni je žiri oduševila izvedbom pjesme Mije Dimšić i tako zaslužila pobjedu na festivalu. Prema glasovima publike najbolja je Natali Zorkić, učenica 8. razreda Osnovne škole Josipdol. Nastup na Jagor festivalu ipak se ne može usporediti s niti jednim drugim njihovim nastupom. Jer ipak je ovo prilika da istovremeno pokažu svoj glazbeni talent i učine dobro djelo. A taj osjećaj, složne su Natali i Dora, ne mogu zamijeniti niti pobjedničke nagrade.

Svima je želja da se Jagor festival održi i iduće godine; da postane tradicionalni humanitarni dječji festival. Pjesmom će se lakše doći do mnogih srdaca i tako će zaživjeti poruka festivala:  Dobro se dobrim vraća.