'Kuća peciva' budi sjećanja na predblagdanske kuhinje naših baka

U Osijeku je neobičnu pekarnicu otvorio mladi bračni par iz Našica. Svoju poslovnu sreću željeli su iskušati samostalno i to u Hrvatskoj. Uzeli su poticaje za samozapošljavanje i ušteđevinu od vjenčanja i 'Kuća peciva' je počela s proizvodnjom.

Sabina Satler, 27-ogodišnja magistra nutricionizma i njezin suprug 31-ogodišnji Tomislav, inženjer prehrambene tehnologije, pokrenuli su proizvodnju pekarskih i slastičarskih proizvoda po domaćoj i tradicionalnoj recepturi i uspjeli su. Tajna njihova uspjeha je povratak starim, domaćim, tradicionalnim proizvodima - bez aditiva i štetnih sastojaka.

U ovoj pekarskoj i slastičarskoj manufakturi salenjaka s pekmezom, pogačica s čvarcima, šapa, medenjaka, kuglofa, pita... sve sirovine su prirodne i domaće. Malo ih je teže naći. Ali imamo već svoje OPG-ovce s kojima radimo, s kojima smo i prije radili, nabavljali sirovinu. Za sad je sve u redu, ističe .

Svoje početno iskustvo Tomislav je stekao u pekari svoje majke u Našicama, ali i ušao u tajne njezinih starih domaćih recepata, još iz bakine kuhinje.

Ulaskom u Kuću peciva kao da ste se našli u predblagdanskoj kuhinji naših baka. Sabina i Tomislav Satler u budućnosti se planiraju baviti zdravim slasticama, bezgluteinskim proizvodima čime bi njihovo obrazovanje i stečeno znanje na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu došlo do punog izražaja.