Psihomodo Pop bubnjanjem držao na okupu

I Ante Batinović, glazbeni kritičar HRT-a, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, prisjetio se suradnje s pokojnim Tigranom Kalebotom, jednim od utemeljitelja Psihomodo Popa.

Ante Batinović vezan je uz ranu fazu rada Tigranove grupe Psihomodo Pop, kako kaže, kada su još bili u nezavidnoj situaciju. Stvoreni su u 80-ima i trebalo je puno vremena proći da dobiju šansu za izdavanje prve ploče. Kada su Psihomodo Pop počeli svirati, nije bilo interneta, nije bilo društvenih mreže, nije bilo YouTubea… Da bi snimili album, morali su se probiti do diskografske kuće koja bi snimila te možda i objavila njihove pjesme.

Vjetar u leđa dao im je Batinović kada ih je 1984. pozvao da na tadašnjem Radio Zagrebu u Šubićevoj ulici naprave svoje prve prave profesionalne snimke. Producent je bio Ivan Piko Stančić. Danas na to Ante gleda s dragošću i ponosom, no ipak je za pravi proboj Psihomodo Popa trebalo proći još neko vrijeme.

Jedan od razloga je taj što su bili baš svoji. Nisu se uklapali ni u jedno od tadašnjih 'glazbenih ladica'. Band takvog koncepta nije nailazio na odobravanja Jugotona, pa čak ni nakon snimaka na Radio Zagrebu, ne barem odmah, ali one su im davale neku moralnu snagu što je Batinoviću Kalebota i sam priznao.

Ipak, Tigran i ostali u bandu bili su ustrajni i vjerovali su u ono što rade i da će jednom uspjeti. Danas možemo slobodno reći, tako je i bilo.