Sara Renar zagrijat će atmosferu za Rundeka

Uoči najočekivanijeg koncerta ovog prosinca u Zagrebu – subotnjeg nastupa Darka Rundeka u Velikoj dvorani Doma sportova – poznata je satnica događaja, ali posebna gošća. Čast da otvori program pripala je uspješnoj zagrebačkoj kantautorici Sari Renar.


Sara Renar je nagrađivana glazbenica koja iza sebe ima tri studijska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Sara imala dvije nominacije, a osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. Još uvijek traje turneja na kojoj promovira svoj treći studijski album pod imenom "Tišina" koji je dobio neke od najboljih recenzije 2017. te je proglašen izdanjem godine u brojnim medijima. Posljednje priznanje dobila je u ožujku kada je “Tišina” nominirana za IMPALAU - Europski album godine. Svoje četvrto izdanje, konceptualno live studijsko ostvarenje “Gdje povlačiš crtu” Sara će objaviti 17. siječnja.

“Apokalipso” se vraća kući u subotu, 16. prosinca kao finale obljetničke “ApoCalypso Now” turneje. Dvorana u kojoj je ptkraj davne 1996. po prvi put izvedena ova pjesma bit scena najvećeg Rundekovog samostalnog zagrebačkog koncerta posljednjih desetljeća. Vrata Doma sportova otvoriti će se u 20 sati, nastup Sare Renar će započeti u 20:30, a Darko Rundek i njegov bend se na pozornicu penju u 21:30.


[EMBED:"https://www.youtube.com/watch?v=ez4GxiapU5I“]


U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu Apocalypso i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače,  istaknuo je Rundek, što se I pokazalo set listama dosad održanih nastupa. Osim ključnih momenata albuma, kao što su “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit”, “More more”, “Senor” ili “Štrajk željezničara” Rundek i njegov bend proći će I kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

'Apokalipso', prvi samostalan album Darka Rundeka, jedno od ključnih izdanja u povijesti hrvatske diskografije, originalno je objavljen 1997. godine. Na 20 obljetnicu Rundek i Dancing Bear predstavili su ga u specijalnom remasteriranom obliku naslovljenom 'Apocalypso' I pojačanom nikada objavljenim albumom grupe Haustor 'Dovitljivi mali čudaci'. Upravo su 'Dovitljivi mali čudaci' trebali biti peti album Haustora, ali prije nego što je završen, bend se raspao 1990. godine. Pjesme planirane za "Čudake", kao što su "Ista slika", "More more", "Hiawatha“  dovršene su na kasnijim samostalnim albumima. Rundek je nakon „Apokalipsa“  objavio "U širokom svijetu" (2000), a za sljedeći album "Ruke" (2002) okupio je mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da" (2006), da bi potom sa sa Rundek Cargo Trijom realizirao "Plavi avion" (2010) i "Mostove" (2015).

Koncert je originalno planiran u Maloj dvorani, ali je zbog ogromnog interesa prebačen u omiljeni gradski koncertni prostor još 21. studenog.

Rundek i 'Apocalypso Now' u Velikoj dvorani Doma sportova