Humanitarni koncert za Goljak

Koncertom kojim završavaju humanitarnu akciju 'Majka i dijete' pomažu roditeljima i djeci Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na zagrebačkom Goljaku.

Ovom karitativnom akcijom župljani su nastavili konkretno pomagati, kao i posljednjih godina. Caritas zagrebačke župe sv. Kvirina u protekle dvije godine organizirao je mnoge akcije i humanitarne koncerte te pomogao u opremanju specijalne bolnice Goljak, u onom dijelu gdje zdravstveni sustav ne može.

Tako je prve godine uređena čajna kuhinja za potrebe roditelja koji borave s djecom u bolnici, druge godine izrađeni su specijalni stolci za terapije s djecom, a ove pastoralne godine u planu je opremanje apartmana za boravak roditelja čija djeca prolaze višednevne terapije a dolaze iz udaljenih sredina. Također, ispred župne crkve uređena je pristupna rampa koja djeci u kolicima omogućava lakši pristup do župne crkve. Završetak akcije obilježit će koncertom Pjevačke škole Husar & Tomčić u utorak, 19. prosinca u 19 sati u župnoj crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku.

Više o akciji i specijalnoj bolnici u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su vlč. Vladimir Kerečeni, župnik crkve sv. Kvirina i Ervin Žučko, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, zamjenik ravnateljice Specijalne bolnice.