Održan Career Speed Dating na FER-u

Drugu godinu za redom Centar karijera FER-a i Starter tim organizirali su Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga, koji okuplja 42 poslodavca iz Hrvatske i inozemstva i više od 200 studenata.

Career Speed Dating, spoj razgovora za posao i speed datea održan je danas na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Namijenjen je studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta.

Buduće kolege i suradnike traži 42 poduzeća podijeljena u sedam skupina prema području kojim se bave i kadrovima koje traže. Na Career Speed Datingu je sudjelovalo preko 200 studenata. Svaki student je imao samo 8 minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju hoće li zaiskriti među njima. Nakon intervjua studenti i poslodavci su mogli ocijeniti jedni druge, odnosno pohvaliti što je bilo dobro ili sugerirati što poboljšati. Nakon kratke pauze održavao se razgovor s novim poslodavcem i tako dok se ne obiđu sva poduzeća u jednoj skupini. Studente koji ostave najbolji dojam na predstavnike poduzeća, uz potencijalno zaposlenje, dočekali su i bogate nagrade koje su primili na after partyu nakon događanja.

Na ovogodišnjem Career Speed Datingu sudjeluju: Abest (Croteam), Adacta, Atlantic Grupa, AVL-AST, Axilis, Byte Lab Grupa, Combis, Croatia osiguranje, CS Computer Systems, Danieli Systec, ecx.io croatia, Ericsson Nikola Tesla, FIVE, GDi, Gideon Brothers, GlobalLogic, HashCode, Hrvatski Telekom, Huawei Technologies, INFIGO IS, INFINUM, Infobip, KONČAR - Institut za elektrotehniku, Memgraph, PLIVA Hrvatska, Poslovna inteligencija, RASCO, Repsly, Rimac Automobili, Schneider Electric, Sedam IT, Span, SysKit, Tehnozavod Marušić, Telegra Solutions, Trikoder, Undabot, Vertiv Croatia, Vipnet, Visage Technologies, Yazaki Europe i Zagrebačka banka.

Centar karijera FER-a je središnje mjesto za pružanje pomoći studentima tijekom i u periodu do dvije godine nakon završetka studija, vezanu uz informiranje, savjetovanje, dodatne oblike edukacije, podršku učinkovitom studiranju, umrežavanje studenata i poslodavaca, karijerno savjetovanje i druge oblike pomoći vezane uz razvoj karijere i osobnih vještina studenata. eSTUDENT je neprofitna studentska udruga osnovana 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.