Multimedijalna strip-opera u spomen Željku Zorici Šišu

Multimedijalnom predstavom "Ljubavni slučaj Fahrije P.", koja je nazvana i strip-operom, kolege i suradnici prisjetili su se velikog kreativca, multimedijalnog umjetnika i sudionika Kugla Glumišta, scenografa, kreatora lutaka, dramskih tekstova, grafičkog dizajnera Željka Zorice Šiša koji je preminuo prije četiri godine.

U zagrebačkom Teatru ITD i Kinu SC-a 17 je umjetnika iz različitih medija izvelo strip-operu, a njihove je izričaje i naraštaje uskladio voditelj autorskog tima Zlatko Burić Kićo: Mi smo povezani ili prijašnjim radovima ili odnosom sa Šišom pa smo radili bez čvrstog koncepta, kroz zajedničke diskusije…

Projekt istražuje umjetnost samodokumentacije i arhiv Željka Zorice Šiša koji je bio član Kugla Glumišta, osnivač nekoliko nezavisnih kazališnih skupina te je napisao autobiografiju u trećem licu. Svi pamte njegove instalacije i kontrolirane hepeninge. Moram priznati da je ovo bio najluđi i najkaotičniji proces u kojem sam u posljednje vrijeme sudjelovala; jednostavno nas je toliko puno i svi dolazimo iz različitih područja,  objašnjava članica autorskog tima Hrvojka Begović, a njezin kolega Sven Jakir dodaje:  Nismo ulazili Šišu u glavu, nego smo ono što je ostavio interpretirali na neki nama poznat način; više smo išli pokazati što to kroz nas govori.

Okupivši umjetnike povezane labavim žanrovskim i estetičkim vezama "Ljubavni slučaj Fahrije P." izvrstan je hommage Željku Zorici Šišu, koji je svojim djelovanjem uvijek prelazio granice i u tom međuprostoru stvarao svoj jedinstven rukopis.