Holivudske zvijezde snimaju u Puli

Iako smo daleko izvan festivalske sezone, u Puli je ovih dana viđeno nekoliko poznatih holivudskih lica jer pravo je vrijeme za snimanje novih filmova. Scene se snimaju i ponavljaju do savršenstva.

Mafijaša i plaćenog ubojicu koji traži otetu kćer svojeg prijatelja tumači poznati američki glumac Tom Sizemore: Ovaj nastup nije zahtijevao posebne pripreme na koje je navikao; za film Pad crnog jastreba sam, primjerice, 18 tjedana polazio školu za rendžere, uvježbavao sam pilotiranje i skakanje iz aviona.  Tijekom snimanja zadovoljan i redatelj Aurelio Nagliato: Sve snimamo na jednoj lokaciji i to znatno olakšava posao. Nema seljenja, transfera. Dobar smo tim, poput obitelji. Svi radimo zajedno i sve teče glatko.

Na istoj se lokaciji snima i film strave - u elitnoj klinici poznate se osobe odvikavaju od droga i alkohola, no liječenje se pretvara u borbu za goli život, otkriva glumac Costas Mandylor: Za mene je ova uloga veliki izazov, glumim liječnika, psihijatra. Obično se u filmovima borim, tučem, ubijam, a ovo je psihološka uloga, stoga je za mene nešto novo.

Imati takav projekt u Puli - velika je stvar, 
ističe producent Vjekoslav Katušin:  Ne mora se sve snimati u Dubrovniku – to nije jedini grad lijepe naše. Imamo i Baranju i Istru... Ovo je prekrasna lokacija, a vidjet ćemo gdje će biti set sljedećega filma.

Kako će sve izgledati na platnu premijerno će se moći vidjeti u srpnju u Los Angelesu, a zatim i u Berlinu te Zagrebu.