Lana Janjanin otvara ciklus Zlatni Zagreb

U palači Dverce od utorka, 19. prosinca počinje serija koncerata Zlatni Zagreb. Na prvom koncertu nastupa Lana Janjanin, pjevačica, pijanistica i skladateljica sa svojim Triom.

Ekskluzivni koncertni ciklus 'zlatnih talenata' u ambijentu Zlatne dvorane jedinstveni je kulturno-turistički brand grada Zagreba. Održava se u reprezentativnim prostorima jednih od najljepših palača 19. stoljeća na zagrebačkom Gornjem gradu palači Dverce. Ciklus je izašao iz kreativne radionice G.A.D. Produkcije i njena tima za kulturni management Kulturni Makeover. Ciklus 'Zlatni Zagreb' podržali su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Turistička zajednica grada Zagreba.Pijanistica, pjevačica i aranžerka Lana Janjanin završila je studij klasične i medijske kompozicije na Sveučilištu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču. Nastupala je na velikim pozornicama kao što su bečki Konzerthaus, Porgy & Bess i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Surađivala je s renomiranim orkestrima kao što su Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Nouvelle Cuisine i ORF Radio-Symphonieorchester Wien, a vodi i vlastiti sastav. Na ovom koncertu predstavit će se autorskim skladbama nadahnutim muško-ženskim odnosima, ljubavlju i iluzijama, ali i životom u konzumerističkom, kapitalističkom društvu. Ostvarila ih je u raznim stilovima: mainstream jazzu s latin grooveom, swingu, popu, soulu i funku. Nastupala je uz slavnog violinista Robyja Lakatosa ovog ljeta na festivalu Zagreb Classic, nedavno je objavila zapaženi prvi singl na hrvatskome jeziku 'Ako me ne možeš ti', upravo dovršava debitantski album svojih autorskih skladbi i priprema CD s vlastitim skladbama i aranžmanima uz Jazz orkestar HRT-a.Palača Dverce bila je u 19. stoljeću jedno od središta društvenoga i kulturnog života Gornjega grada. Njezina posljednja vlasnica, kontesa Klotilda Buratti u raskošnoj plesnoj dvorani na prvom katu priređivala je raznolika primanja i zabave. Već samo doživjeti Palaču Dverce sasvim je posebno i rijetkima dostupno iskustvo, a uživati u koncertima u tome jedinstvenom i reprezentativnom gornjogradskom prostoru jednostavno - nema cijenu!

Svoj rad predstavila je Lana Janjanin u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i autorskom pjesmom People za koju je napisala i glazbu i stihove: