20 godina zbora Franje pl. Lučića iz Velike Gorice

Zbor Franje pl. Lučića iz Velike Gorice ovih dana proslavio 20. godišnjicu postojanja. 
1997. nekolicina profesora i nastavnika iz muzičke škole 'Franjo pl. Lučić' izrazila je želju za osnivanjem zbora koja se ubrzo i ostvarila. Ime zbora smo se nametnulo - Franjo pl. Lučić. Jedini velikan iz Velike Gorice koji je zbilja bio čak i župan, pa je bio dekan muzičke akademije pa smo odlučili uzeti to ime pošto tu radimo, živimo i radimo,  objašnjava Dubravka Veliki, umjetnička voditeljica zbora koji nije velik. Kaže zato što su nešto drugačiji od ostalih velikogoričkih zborova. Njegujemo hrvatsku baštinu bez obzira je li to narodna glazba, renesansa, romantizam, klasika... Izvlačimo od svakuda prvo hrvatsku glazbu, a onda i drugo... 

Tridesetak članova zbora uživa na probama jednako kao i na koncertima. Mnogo se druže i pravi su prijatelji kaže nam Gordana Čunčić koja je u zboru već 14 godina otkada je kao slijepa osoba dobila psa vodiča, prvo Abu, a sada dolazi s Viki. Zbor mi je pjevao i na vjenčanju, tako da ima puno tih događaja lijepih. Ali i tužnih... Zbor je pjevao i na sprovodu tate. Jednostavno kako ide život, uz zbor sve prolazi.


Da bi dobro zvučali  mnogo vježbaju, a sve zainteresirane koji uživaju u pjevanju i prepoznaju se u ovakvom načinu pjevanja pozivaju da im se pridruže na probama utorkom i četvrtkom. A ako niste skloni pjevanju ovaj zbor dvadesetgodišnjom tradicijom svakako poslušajte kada vam se ukaže prilika.