Zdrava hrana u staklenkama

Obitelj Završki iz sela Darda u Baranji već 14 godina ima ekološku proizvodnju. Proizvode svojih roditelja kći Martina odlučila je staviti u staklenku jer se, umjesto u pekarama, radije zdravo hrani. Osmislili su 17 vrsta slatkih i slanih okusa originalnih naziva.

Neke su s tunjevinom, neke s piletinom, za vegane, vegeterijance, za Slavonce s kobasicom, obuhvatili smo široku masu ljudi tako da bi svi mogli doći probati i obroci su savršeni, uvjerava Marica Završki.

Mali zdravljak otvorila je prije dva tjedna. Po obrok dolaze uglavnom studenti i svi koji se brinu o zdravoj prehrani.

Koji se bave sportom, najviše su zainteresirani i onda oni dolaze, to im je zdravo, i odmah brzi obrok ne moraju ništa raditi kod kuće i ljudi s posla iz kancelarija dolaze po užinu, objašnjava Martina Završki.

Ova je dvadesetogodišnjakinja za svoju zamisao dobila poticaj za samozapošljavanje. I zaposlila još 4 djelatnice. Inače po struci je geodetski tehničar, ali hrana joj je velika strast i kaže da zaista uživa u tom poslu.

A da je ova eko hrana uistinu užitak, znaju njihovi kupci na osječkoj tržnici. Za zdraviji život Martina ima još ideja. Uskoro će u staklenkama nuditi juhe i smoothije.