Poznata holivudska lica u Puli

Hrvatska postaje mekom filmske industrije. Uz Dalmaciju, sve se više serija i filmova snima u Istri. U Puli tako traje snimanje jednog njemačkog horor filma, a zbog snimanja su u Pulu stigla i poznata holivudska lica.

Scena iz filma snima se i ponavlja. Do savršenstva. Mafijaša i plaćenog ubojicu koji traži otetu kćer svojeg prijatelja glumi poznato holivudsko lice Tom Sizemore. Ovaj nastup nije zahtijevao posebne pripreme na koje je navikao.
Za film "Pad crnog jastreba" 18 sam tjedana polazio školu za rendžere. Uvježbavao sam pilotiranje i skakanje iz aviona. To je rendžerski posao i morao sam to svladati, kaže glumac.

Tijekom snimanja zadovoljan i sam redatelj Aureglio Naglijato: Sve snimamo na jednoj lokaciji i to znatno olakšava posao. Nema seljenja, transfera. Dobar smo tim, poput obitelji. Svi radimo zajedno i sve teče glatko.

Na istoj se lokaciji snima i horor. U elitnzoj klinici poznate se osobe odvikavaju od droga i alkohola. No, liječenje se pretvara u borbu za goli život.

Za mene je ova uloga veliki izazov, priča glumac Costas Mandylor. Glumim liječnika, psihijatra. Obično se u filmovima borim, tučem, ubijam. Ovo je psihološka uloga, stoga je za mene nešto novo.

Imati ovakav projekt u Puli - velika je stvar. Jer, kako kaže producent filma Vjekoslav Katušin, ne mora se sve u Dubrovniku snimati: Nije Dubrovnik jedini grad Lijepe Naše. Ima Baranja, Pula, Istra, ovo je prekrasna lokacija, a sljedeći put ćemo vidjeti gdje će biti slejdeći film.

Kako će sve izgledati na platnu premijerno će se moći vidjeti u srpnju u Los Angelesu, a zatim i u Berlinu te Zagrebu.