Rod Steward: Dođite na koncert, bit će fantastično!

Dva puta uvršten je u Kuću slavnih rock'n'rolla. Prodao je više od 200 milijuna albuma. Za svoj doprinos glazbi dobio je Orden Britanskog carstva, odnosno titulu viteza. U 73. godini i dalje piše pjesme, održava koncerte te igra nogomet, kaže - kad god stigne. U veljači će održati koncert u zagrebačkoj Areni.

S legendarnim britanskim glazbenikom Rodom Stewartom u Londonu je razgovarala HRT-ova novinarka Uršula Tolj. Ova svjetska glazbena zvijezda, kaže Tolj, poput većine njih, vrlo je pristupačna, duhovita i ugodna osoba. U Hrvatskoj će nastupiti prvi put. Pitala ga je što naša publika od njega može očekivati?

Dva sata velikog nastupa, seksi žene i muškarce koji su i izvrsni glazbenici… Izvest ćemo pjesme koje mislim da bi Hrvati voljeli čiti. Bit će divno, obećaje sir Rod Stewart.

A nadamo se da će biti predivno i kada u Hrvatsku dođe na odmor, na što ga nagovara djevojka njegova sina, Nicole Artukovich.

Moj sin je hokejaš, a njegova predivna Nicole me nagovara da dođem u Zagreb. I to planiramo dogodine, kaže.
'Popnem se na pozornicu i pjevam. Kakav posao!'
Spustit će se naravno i na naše more, na kojem će, nadamo se, napisati i pokoju pjesmu. Naime, prije nekoliko godina vratio se tom poslu.

Ponovno sam se zaljubio u pisanje pjesma... u 90-ima sam se bio odljubio. Probudim se usred noći i zapisujem, ujutro nastavim. No nije uvijek bilo tako. Skladanje sam doživljavao kao školsku zadaću na koju me tjeraju.

Kako je biti u školi znaju dobro njegovi mlađi sinovi koji imaju 6 i 12 godina. Rod Stewart ima osmero djece s pet žena, trenutačno je u trećem braku. Zna ponešto o tome kako biti dobar otac.

Dobar otac… Uvijek učiš. Moj najmlađi sin ima šest godina , a najstarije dijete ima 50 godina. Kad imašte toliko djece, kao što je slučaj sa mnom, prema svakome morate biti drukčiji. No djeci ne možete lagati. Ne možete im obećati da ćete doći i to prekršiti, to im slomi srce.

Pobijedio je rak, zapravo je imao sreće, kako kaže, brzo ga se riješio. No, svima onima koji vode tu bitku poručuje: Trenutačno mi je blizak član obitelji bolestan. Jedino što možete jest biti optimistični i čuvati zdravlje. Nastojte biti nasmiješeni i okružite se dobrim prijateljima.

Napominje i da nema ničeg pozitivnijeg od dobre glazbe te poručuje: Dragi moji prijatelji u Zagrebu i diljem Hrvatske, nastupit ću u vašem divnome glavnom gradu 2.veljače 2018. Molim vas, dođite! Nikad nisam bio ondje, niste me još vidjeli... Bit će fantastično!