Šibenčani pokazali veliko srce

Donedavno neuređeno potkrovlje pretvoreno je u 135 četvornih metara prostora za ugodno življenje. Prvotno se željelo osigurati smještaj beskućnicama. No po uzoru na slične ustanove u Hrvatskoj, za njih će se uređivati poseban prostor na nekoj drugoj lokaciji jer u prenoćištu je već 10 beskućnika.

Svi korisnici prenoćišta imaju kućne obveze. Od održavanja prostora u kojem žive do zajedničkih akcija uređenja okućnice. Jer zapravo su shvatili da je ovo njihov dom, njihova kuća i sve što naprave, napravili su sebi. Ako urede lijepo okoliš, njima će biti bolje.

Trenutačno je u prenoćištu 10 beskućnika, maksimalno ih može biti 16. I ne kriju zadovoljstvo što u teškoj životnoj situaciji imaju barem krov nad glavom.
Ovo šta mi imamo nema nijedna ustanova u Hrvatskoj, kaže Dragan Škalabrin. Dobra mu je ekipa, radi se, svaki svoj posao ima.

Sređen je sada i dodatni prostor u potkrovlju. Dnevni boravak, kuhinja, mala praonica, kupaonice i četiri sobe s osam ležajeva uređeni su zahvaljujući brojnim donatorima, udrugama, institucijama - od društva Naša djeca do Industrijsko-obrtničke škole čiji su učenici obavili instalaterske radove.

Šibenčani su time na najbolji mogući način pokazali kako imaju veliko srce za potrebite.