Ekipe iz Hrvatske i Pakistana pobjednice debatnog turnira

Ekipe iz Hrvatske i Pakistana pobjednice su međunarodnog debatnog turnira 'Winter Holidays Open koji je prošlog vikenda u Zagrebu okupio 96 ekipa iz 18 država svijeta, priopćeno je iz Hrvatskog debatnog društva.

Nakon 10 debatnih krugova u dvorani Ekonomskog fakulteta proglašene su najbolje ekipe - ekipa Titoš A iz VIII. gimnazije Zagreb u kategoriji debatanata s iskustvom do dvije godine te ekipa iz Pakistana u kategoriji s više od dvije godine iskustva.

'Winter Holidays Open' najveći je međunarodni debatni turnir u Europi koji se već četvrtu godinu održava u Zagrebu, a ove godine sudionici iz 18 država svijeta na engleskom jeziku su debatirali o pravima regija na neovisnost te o utjecaju tehnoloških kompanija na privatne podatke korisnika.

HDD je udruga koja u svojoj koordinaciji ima više od 120 debatnih klubova na području Hrvatske. Cilj udruge je kroz praćenje aktualnih tema i sagledavanje istih s različitih aspekata potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola na kritičko razmišljanje, javno nastupanje te aktivno sudjelovanje u zajednici.