Crveni alarm u Dumovcu

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba poziva građane na udomljavanje pasa. Čak 250 zagrebačkih pasa čeka novi dom

U doba koje slavi zajedništvo, čak dvjesto pedeset zagrebačkih pasa čeka novi dom. Psi su to o kojima se trenutačno brine Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Većina je pasa u samom Skloništu, a pedesetak ih je privremeno smješteno u domove naših volontera. Tijekom blagdana mnogi razmišljaju o kućnom ljubimcu, no odluka o njegovu nabavljanju nikako ne smije biti brzopleta. Oni koji već dulje vrijeme razmišljaju o psu, mogu do subote posjetiti Dumovec. U Skloništu će upoznati različite pse, odgojene za lijep suživot s ljudima. Voljeli bismo da neki od naših pasa već ovaj tjedan pronađu novi dom, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.

Dodao je kako će privremeni smještaj u Skloništu nakon Štefanja dobiti i psi koji iz svojih dvorišta pobjegnu preplašeni pirotehnikom. Zato je zamolio građane da se u blizini pasa suzdrže od nepotrebne buke.

A u sklopu Adventa u Zagrebu je predstavljen kalendar za 2018. pod nazivom "Četiri godišnja doba ljubavi i brige za životinje". Riječ je o kalendaru Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Bruna, Saba, Mond, Breza, Brigita, Favella, Tama, Ben, Nola, Columbo, Marley, Alfa - svi su psi na kalendaru. A kako je bilo snimati ih, saznajte iz prve ruke.