Humanitarna prodaja rabljene dječje odjeće i igračaka

Četiri Velikogoričanke prije godinu dana počele su organizirati prodaje rabljene dječje odjeće. Donosimo vam priču o tzv. buvljakušama.
Kupovanje igračaka, odjeće, obuće... nakupi se toga. Gomila iz dana u dan sve veća. Četiri mame iz Velike Gorice odlučile su tomu stati na kraj. I odlučile smo napraviti nekakve buvljake, da spojimo ugodno s korisnim, s time da u to ukomponiramo humanitarni dio koji je jako važan, dakle da dio novca od onog što se proda na buvljaku ide u humanitarne svrhe, objašnjava Vesna Habjak.

I tako su prije godinu dana postale, kako su se same prozvale, buvljakuše. Organiziraju prodaju za prodajom, i priznaju, ide im sve bolje. Skupe se izlagači, svatko da 30 kuna, ti novci idu u humaitarne svrhe. I naravno mogu donijeti svoje donacije, slatkiše, igračke. Prodaje se odjeća, obuća za odrasle, za djecu, prodaju se kolica, igračke, prodaje se sve, rekla nam je Ivana Krišto.

Jedna od donacija bila je i Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici. Donirale smo im igračke, slatkiše, odjeću, sve što im treba i što ih veseli. Djeca su bila presretna, zahvaljivali su nam se po ne znam koliko puta, to je nešto što se ne dobiva svaki dan, kaže Gordana Lazić.

Dobar je osjećaj buvljakušom biti, kažu naše vesele Velikogoričanke. Lijep je osjećaj kad nekome izmamite osmijeh, lijep je osjećaj kad nekome pomognete pa makar i materijalnim, lijep je osjećaj uopće bit tu za nekoga. To je ispunajvajuće, ističe Sandra Barić.

Vrijeme je darivanja. Ne miruju naše mame, pripremile su vilenjački sajam rabljenih stvari. Naime, danas s nekim udrugama, otvaraju Selo Bake i Djeda Božićnjaka blizu škole Eugen Kumičić u Velikoj Gorici. Selo će biti otvoreno do Badnjaka. Svi ste pozvani!