Besplatna božićna jazz poslastica braćnog para Kaplowitz

U blagdanskom duhu Vintage Indistrial bar sprema jedan pravi prigodno besplatni jazz koncert u srijedu 27. prosinca u sklopu programa Jazz Story. U prosinačkom ozračju zgrijte svoje kosti i povedite svoje bližnje u toplu amtosferu uz bračni par jazz slavuja – Lelu & Joa Kaplowitza-

Lela & Joe Kaplowitz su američko-hrvatski jazz par koji zadnjih deset godina obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu. Blagdansko raspoloženje obogatit će i uveseliti publiku obradama svjetski poznatih božićnih jazz pjesama te autorskim programom.

Lela Kaplowitz svjetska je jazz vokalistica koja je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu, Blue Note-u u New York-u, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta - Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker… Lela je upoznaje vokalnu improvizaciju preko Sheile Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu. Korak dalje bila je suradnja sa svjetskim imenima jazza, poput Jaya Claytona, Marka Murphya, Donne McElroy, Barrya Harrisa i Kate McGary. Sa suprugom, pijanistom Joeom Kaplowitzom osvaja treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Bukureštu 2008.g. Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. osvaja prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobija titulu Lady Summertime. Najnovijim albumom 'Kvarnerska rapsodija' s njenim Lekap Quartetom, po prvi puta snima na hrvatskom jeziku odajući počast ljepotama kvarnerskoga kraja.

Lela je također voditeljica je Udruge ATOM s kojom putuje po cijeloj Hrvatskoj i održava radionice Jazz na kotačima za djecu i mlade te promiče jazz glazbu mladim naraštajima. Podučava tehniku pjevanja i jazz improvizaciju te održava seminare jazz pjevanja po regiji.

Pijanist, orguljaš, tubist, skladatelj i aranžer. Joe Kaplowitz je jedan od najtraženijih glazbenika na hrvatskoj jazz sceni. Aktivno sklada, raspisuje aranžmane te nastupa i snima s mnogim uspješnim glazbenicima u regiji. Kaplowitz se profesionalno počeo baviti glazbom s 15 godina, dok je živio u Washingtonu. Svirao je s poznatim američkim blues i jazz glazbenicima kao što su Eddie Daniels, James Moody, David “Fathead” Newman, Greg Bandy, Koko Taylor, Lucky Peterson, Abraham Burton, Wess Andreson, Wycliff Gordan, Mark Rapp i drugi. Nakon 1999. predvodio je sastave s kojima je nastupao u Bijeloj kući te kultnim klubovima: Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues. Godine 2006. doselio je u Hrvatsku gdje je sa suprugom Lelom utemeljio Lekap Quartet. Otada nastupa i snima s mnogim poznatim hrvatskim pjevačima i instrumentalistima.