Ankica Dobrić i Franjo Kuhar Najhistrioni 2017.

Glumci Ankica Dobrić i Franjo Kuhar proglašeni su Najhistrionima kazališne godine 2017. za glumačku izvrsnost u ulogama koje su u protekloj sezoni osvajale srca publike Glumačke družine Histrion.

Imena nagrađenih je na svečanosti u Histrionskom domu objavio ravnatelj Histriona Zlatko Vitez koji je istaknuo da se nagrada Najhistrion dodjeljuje od 1993., a ovogodišnji laureati dugogodišnji su histrioni i dokazani raniji dobitnici te nagrade.

Najhistrion 2017., Franjo Kuhar, svoju je glumačku karijeru započeo 1987. godine u histrionskoj glumačkoj družini, ostavši upamćen po nizu uloga u histrionskim predstavama, za što je već dvaput ovjenčan nagradom Najhistriona,  rekao je Vitez i dodao: Nakon dužeg razdoblja „skrivanja“ na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Kuhar se 2016. vratio u Histrionski dom, odnosno, na histrionsku Opatovinu, u predstavi Francekova teta, a ove u predstavi Kći Lotrščaka, pri čemu njegova uloga Iglice koju je igrao i u prvoj izvedbi 1990. nije ništa izgubila na svježini i šarmu.

Glumici Ankici Dobrić titulu Najhistrionke 2017. donijela je glumstvenost kojom ta glumica, koja je prve histrionske korake na Opatovini učinila prije točno trideset godina, pokazuje sve kvalitete vrsne karakterne glumice - držanjem, svojim stasom, scenskim šarmom i začudnošću. Svojom iskrenom i nadasve emotivnom glumom često je publici natjerala suze na oči,  rekao je Vitez. Ove godine, Dobrić u Histrionskom domu glumi u predstavi Gastarbajterski Božić Mate Matišića.

Ankica Dobrić istaknula je kako je već jednom dobila histrionsku nagradu, ali joj je ova draža jer ju je dobila nakon teškoga razdoblja bolesti. Dobila sam je u specifičnoj situaciji kad sam glumila u teškim trenucima i sretna sam što je sav moj trud sada nagrađen,  rekla je Dobrić i poručila: Ja sam stara histrionka, a jednom histrionka uvijek histrionka!