Platimo punu uslugu, dobijemo dio...

Gužve na zagrebačkom Adventu su velike pa se svugdje čeka u redu, bilo da nešto kupujete, jedete, pijete... Ipak sve usluge - u blagdanskom, opuštenom ozračju - i dobijete. Ronald Braus na terasi popularnog kafića s društvom je bio na piću, a kad je krenuo u toalet, zaustavili su ga zaštitari rekavši da zbog privatnog okupljanja ne može ući u unutarnji prostor kafića.

Normalno smo sjeli, posluženi od strane čak i pristojnog konobara, naručili 3 pive, platili 73 kune što je u redu jer je to u cjeniku regulirano kao takvo i nakon što smo popili to pivo sam ja zamolio konobara da bi trebao na toalet, priča Braus.

No korištenje toaleta mu je uskraćeno uz obrazloženje da se unutar kavane održava privatni domjenak i zaštitari ne puštaju nikoga unutra jer je onemogućen ulaz do toaleta. To mu je, kaže, suludo jer ta kavana ima na tri etaže wc-e pa se nakako moglo organizirati.

Knjigu žabe nemaju što im zapravo više nije zakonski ni obavezno, uputio je dopis na sam Johan Franck. Uzvraćeno mi je uz isprike kako im je žao, ali da su kao i svi ostali gosti, da smo na inzistiranje sjeli i da smo na vrijeme bili obaviješteni da nećemo moći koristit toalet zbog toga što je kavana iznajmljena i da ispred stoje čuvari koji ne dopuštaju - što je neistina jer nam o tome nitko ništa nije rekao.

Na njegovom se Facebook profilu pojavilo nekoliko sličnih komentara gdje su ljudi govorili da im se slična stvar dogodila.

Može kavana biti zatvorena ali u tom slučaju ne može ubirati novac od gostiju na terasi i to ne male novce. I ne tražim apsolutno nikakvu ispriku veću od od ovog koju sam dobio na mailu nego samo to da se to više ne ponavlja, poručuje Braus.