Sarah Brightman i Gregorian oduševili prepunu zagrebačku Arenu

Prvi koncert u Hrvatskoj svjetske glazbene dive Sarah Brightman, koja je u sklopu turneje Royal Christmas Gala nastupila s njemačkim sastavom Gregorian, ispunio je visoka očekivanja publike.

Pjesmom Ave Maria u bajkovitom ugođaju zvjezdane noći svoj je prvi hrvatski koncert otvorila svjetski poznata glazbena umjetnica koju nazivaju najboljim sopranom svih vremena. Zagrebačku je publiku oduševila tradicionalnim božićnim pjesmama.

Koncertom najavljuje i skoro izdavanje svojega novog albuma koji priprema već godinu dana. Album je veoma produhovljen i emotivan, sastoji se od prekrasnih skladbi s mnogo zborskog pjevanja. Zvuči moderno iako ima elemente tradicijskog. Mislim da će publika u njemu uživati,  rekla je Sarah Brightman, poznata u svijetu kao jedna od začetnica crossovera, glazbenog žanra koji kombinira klasičnu i pop-glazbu.

Manje je poznato da je velika zaljubljenica u svemir. Kaže da je strast prema nebeskim visinama na nju prenio njezin otac, pilot. Ona je u toj strasti otišla korak dalje i prošla astronautsku obuku te se spremala na let u svemir. Prošla sam obuku za astronauta u Rusiji, trening je bio fascinantan, i psihički i fizički zahtjevan. Jedna sam od rijetkih koji su to doživjeli i sretna sam zbog tog privilegija. Bilo je to iznimno iskustvo,  otkriva glazbena diva, koja je bila i muza Andrewa Lloyda Webera, engleskog skladatelja poznatog po brojnim scenskim djelima poput Mačaka ili Evite, koji je za nju pisao mjuzikle, o čemu govori: Izdvojila bih mjuzikl Fantom u operi, za dva tjedna je 30. obljetnica njegova izvođenja na kazališnim daskama u New Yorku. Izniman je osjećaj ponosa biti član tako uspješnog projekta, najdulje izvođenog mjuzikla na Broadwayu.

Sarah Brightman priznaje da je sretna osoba kojoj se ostvarila većina snova, no treba sanjati, poručuje, jer od snova se živi budući da su oni hrana za dušu.