Pulski laureat stigao u Kino Europa

Dugometražni igrani prvijenac redatelja Igora Bezinovića Kratki izlet, koji je na ovogodišnjem festivalu u Puli osvojio Zlatnu arenu za najbolji film, krenuo je u kino-distribuciju.

75-minutni neobični spoj fikcije i dokumentarizma, nastao je prema romanu Antuna Šoljana, a zanimljiv je i po tome što glumačku ekipu predvodi samo jedan profesionalni glumac. Film je dobio ukupno 8 nagrada do sada i igrao je na 20-ak međunarodnih domaćih i stranih festivala

Što se tiče festivalske publike, ima jako lijep život. Vrlo je atipičan za kina, ali za publiku koja voli takve filmove jako zanimljiv za pogledati,  rekao je redatelj filma Kratki izlet Igor Bezinović. Kratki izlet je, među ostalima, dobio i priznanja na Festivalu Andreja Tarkovskog, Festivalu autorskog filma, Splitskom filmskom festivalu te Festivalu europskog filma Palić.

Radi se o filmu koji prati Stolu, mladića u kasnim dvadesetima koji ljeto provodi u Istri, tulumareći po festivalima. Jednoga dana susreće svog znanca Roka, koji njega i nekolicinu ostalih poznanika nagovara da mu se pridruže u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. No nakon što im se pokvari autobus a oni se putem izgube, njihov kratki izlet prerast će u alegorijsko putovanje u nepoznato.