Varaždinski osnovnoškolci na Fakultetu organizacije i informatike

U posljednje vrijeme mnogo se govori o uvođenju informatike na početku školovanja. No najmlađi Varaždinci već pohađaju predavanja na Fakultetu organizacije i informatike.

Da sve ne ostane samo na igricama, slušanju glazbe i gledanju videa, pobrinuli su se varaždinsko Pučko otvoreno učilište, Fakultet organizacije i informatike te udruga Mladi informatičari Strahoninca. Za osnovnoškolce su organizirane besplatne radionice programiranja.

Djeca će prije svega naučiti nešto o računalnom razmišljanju, dakle cilj je da uče prve korake u programiranju osobito s tog razloga što znamo da programiranje razvija sposobnost rješavanje problema, ne samo kod informatike nego i kod drugih predmeta ili problematike u svom životu, objasnio je Dejan Drabić, predsjednik Udruge "MIS".

Svi naglašavaju kako je važno krenuti što ranije.

Tada se stvara jedna emocionalna povezanost s tehnologijom koja ne generira strah nego kreativnost, da se može nešto napraviti s time, smatra Neven Vrček, dekan FOI-a.

Budući da je tehnologija u zamahu, ovoj će djeci već za 15-ak godina novostečena znanja biti vrlo važna. Zahvaljujući računalnim vještinama lakše će konkurirati na svjetskom tržištu i biti pravi pokretači razvoja društva.

Radionice su namijenjene učenicima 3., 4., 5. i 6. razreda varaždinskih osnovnih škola.