Zaklada koprivničkih gospodarstvenika nagrađuje najbolje učenike i studente

Izvrsnim učenicima i studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja te onima kojima je pomoć pri obrazovanju potrebna, Zaklada koprivničke Županijske gospodarske komore već deset godina dodjeljuje stipendije. Do sada ju je primilo njih 40-ak.

Tomislav Domović
je student pete godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Prosjek ocjena mu je vrlo dobar. Dobivat će 1500 kuna na mjesec.

Odlučio sam se javiti jer sam vidio da HGK stiendira deficitarna zanimanja i one ljude koji planiraju ostati u županiji što je meni prvenstveno i plan jer smatram da treba poticati mlade nove sztučnjake da ostanu a ne da se svi sele u velike centre u 4 velias grada u Hrvatskoj, izjavio je Domović.

Osim za medicinu, stipendije se dodjeljuju i za strojarstvo i farmaciju. Među stipendistima se našao i Mihael Kolarić, student slikarstva pri Akademiji likovne umjetnosti. Velika mu je to pomoć, kaže jer studiranje je vrlo težak proces i zahtjeva veliku novčanu podršku.

Studentski život uz novac iz koprivničke Zaklade HGK ovogodišnjim će dobitnicima stipendije biti puno lakši.

Naša stipendija je trenutno najbolja u županiji i iznosi 1500 kuna na mjesec do završetka školovanja. Do sad smo dooijelili 49 stipendija. Od toga je 32 studenata diplomiralo na diploskim integriranim studijima i večina njih je zaposlena na području KKŽ, izjavila je Vlatka Grotić-Samaržić iz Zaklade HGK ŽK Koprivnica.

Oni koji su posao pronašli negdje drugdje, a ne na koprivničko-križevačkom području, stipendiju moraju vratiti.