Lana i Zvonimir budućnost vide s gudalom u ruci

Šibenik je poznati rasadnik glazbenih talenata. Potvrđuje to i priča o Lani Plančić i Zvonimiru Perkoviću. Državni prvaci u sviranju violine i violončela, udružili su gudala u duo. Rezultat: prva nagrada na državnom nadmetanju komornih sastava.

Lana Plančić
ide u drugi razred Gimnazije i u treći razred glazbene škole Ivana Lukačića. Svira od svoje osme godine. Zvonimir Perković ide u treći razred srednje glazbene škole i u drugi razred Gimnazije u Šibeniku. Svira od devete godine violončelo.

Prva nagrada na regionalnom natjecanju odvela ih je na državno. Uz zahtjevan repertoar po izboru njihove profesorice Marije Čače.

Tamo su sudjelovali u kategorji dua, druga kategorija - srednje glazbene škole. Bila je iznimno jaka konkurencija - 12 natjecatelja odnosno 12 dua. I oni su bili među prvim nagradama, kaže profesorica Marija Čače, mentorica nagrađenog dua.

Svatko je od njih već pokorio glazbenu Hrvatsku - državni su prvaci na svojim instrumentima. Za druženje s njima gust dnevni raspored ostavlja im uglavnom - večernje sate.

Budućnost vide s gudalom u ruci. Kao profesionalni glazbenici. Iznimni! - predviđa profesorica: Upisat će akademiju 100 posto i imat će karijere - briljantne! To je sigurno!

Lani i Zvonimiru ovo je prvo iskustvo u komornom sastavu. Prvijenac i profesorici. Koja broji mnogo natjecanja - solističkih. No nikad dosad kao mentorica. Prvo pa - prvonagrađeno.