Prednovogodišnji program: Kinoprojekcije za djecu i koncert TBF-a!

Najveća adventska manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, Advent u Osijeku 2017., ulazi u svoj završni tjedan, za koji je pripremljeno nekoliko noviteta koji će zasigurno privući ponovno velik broj posjetitelja.

Prvi od njih je božićno kino, odnosno dvodnevni program "Kino Urania na Adventu u Osijeku", koji će biti održan u suradnji s Kinematografima Osijek, a namijenjen je u prvom redu djeci. U velikoj kupoli, postavljenoj na Trgu Ante Starčevića, danas (27. prosinca) bit će prikazan popularni animirani film "Niko 2: Mali brat, velika frka". Projekcija počinje u 18.30 sati, a ulaz je, naravno, besplatan.

Prednovogodišnji program nudi i niz zanimljivih koncerata. Večeras (27. prosinca) okupljene će obradama domaćih i inozemnih pop i rock hitova, među kojima će se naći i božićne pjesme, zabavljati mladi osječki bend From The Basement, a u subotu, 30. prosinca, zapjevat će sve popularniji osječki a cappella vokalni sastav Akvarel. Svi koncerti počinju u 20 sati.

U četvrtak, 28. prosinca, u 20 sati, također na adventskoj pozornici ispred osječke Konkatedrale, na redu je glazbeni vrhunac ovogodišnjeg Adventa u Osijeku jer u goste stiže poznati splitski hip-hop sastav - The Beat Fleet (TBF)! Mladen Badovinac, Saša Antić, Luka Barbić i ostali izvest će presjek svojih najvećih hitova te napraviti sjajan uvod u bogat novogodišnji program Adventa u Osijeku, o čijim detaljima će građani biti pravodobno informirani.

Klizalište je otvoreno svakoga dana od 10 do 22 sata, dok je Božićni sajam u srijedu i četvrtak otvoren od 15 do 22 sata, u petak od 15 do 23 sata, a u subotu od 10 sati do ponoći.