Božićno proljeće i ljeto Latice Ivanišević

U Hrvatskom kulturnom društvu Napredak otvorena je izložba radova Latice Ivanišević naslovljena Moje proljeće i ljeto. Naša ugledna scenografkinja i osebujna umjetnica ponovno je ponudila zanimljiv umjetnički užitak. Izloženi predmeti nastali su tijekom proljeća i ljeta ove godine, a namijenjeni su blagdanskom urešavanju.

Odrasloj u umjetničkom ambijentu, stvaralački nadarenoj Latici Ivanišević otvoren je bio put stvaranju na najrazličitijim umjetničkim poljima – scenografiji, kostimografiji, pa i različitim likovnim tehnikama. U dugogodišnjoj karijeri redaju se izložbe tapiserija, emajla, keramike, slika… Ovaj put tekstilnim kolažima i keramičkim figurama umjetnica nas uvijek dragom temom Božića vraća starinskim i radosnim sjećanjima na bajkovito, blagdansko doba.

Kod mene je to energija koja me uvijek tjera. Mislim da to dolazi iz čovjeka – gledamo, osjećamo… Primijetila sam da se radom izvlačim iz osobnih kriza, i zato su radovi uvijek veseli,  otkriva Latica Ivanišević.

Svaki njezin rad je vrlo atraktivan, pamtimo je i po detaljima i po poruci. Upravo je u tome vrijednost njezinih radova – Latica nam stalno poručuje da budemo vedri i veseli i da se volimo,  komentira arhitekt Mario Beusan. Takve poruke su idealne u ovo blagdansko vrijeme.