'Popnem se na pozornicu i pjevam. Kakav posao!'

Što ima novoga u karijeri Roda Stewarta, saznala je Uršula Tolj koja je s njim razgovarala u Londonu, a povod je bio njegov skori dolazak u Zagreb, 2. veljače kada će nastupiti u zagrebačkoj Areni.

Dva put je uvršten u Kuću slavnih rock'n'rolla, prodao je više od 200 milijuna albuma diljem svijeta, za svoj je doprinos u glazbi dobio titulu viteza, a u 73. godini života još uvijek pjeva, sklada, nastupa, igra nogomet te se brine o svojoj velikoj obitelji. Sir Rod Stewart ugodna je, pristojna i duhovita osoba. Priprema novi album na kojem je autor gotovo svih pjesama. Opet sam se zaljubio u pisanje pjesama. Odljubio sam se 90-ih. Sad uživam u tome. Probudim se usred noći, imam olovku i zapisujem. Nastavim ujutro.  A to nije uvijek bilo tako. Nekoć mi je pisanje pjesama bilo kao škola. Završi to! Završi to!

No, iza njega su i vrlo uspješni albumi obrada. Uživao sam u snimanju albuma 'The Great American Songbook'. To su bile Gershwinove i Porterove pjesme uz koje sam odrastao, koje je moja obitelj slušala, a to su divne pjesme. Postoje od 30-ih i 40-ih godina, prije nego što sam se ja rodio, prije nego što se moja žena rodila, a ona ih sve zna. Sjajne pjesme. Uđu ti u glavu i ostanu tu

No, i njegove su pjesme ostale tu, postale evergreeni, može li naslutiti koja će postati hit? Nikad ne znaš hoće li pjesma biti hit. Na primjer, moj prvi hit bio je 'Maggie May'. Kad je album 'Every Picture Tells a Story' završen, imali smo samo osma pjesma. Rekli su: Moramo ih imati 9–10. Rekao sam: Imam ja jednu koju nisam dovršio. Pustili su je i bila je to 'Maggie May'. Nisam dovršio tekst i rekli su da nema nešto pamtljivo u sredini. I nema. To nije uobičajena pop-pjesma. Rekao sam: Ipak ćemo je staviti. Postala je hit. Nikad se ne zna.

Nije od onih koji na koncertima izvode uglavnom nove pjesme. Postoji osnovnih 70% pjesama koje ljudi žele čuti pa ih izvodim. To je moj posao. Da ljudima dajem ono što žele čuti.  A za Hrvatsku u kojoj nastupa prvi put, posebno će se pripremiti, kaže. Istražit će što bismo mi željeli čuti. Dakle, što možemo očekivati? O, veselje i dvosatni koncert! Seksi nastup. U bendu je šest krasnih djevojaka. I sjajne su glazbenice. Nisu samo prekrasne. Bit će predivno!

A nadamo se da će biti predivno i kada u Hrvatsku dođe na odmor na što ga nagovara djevojka njegovog sina, Nicole Artukovich koja je podrijetlom iz naših krajeva. Moj je sin hokejaš u Londonu. A ona je krasna djevojka po imenu Nicole. Rekla je: Moraš doći u Zagreb. Planiramo to nagodinuLiam, naravno, nije jedini njegov sin. Rod Stewart ima osmero djece s pet žena, trenutačno je u trećem braku. Zna ponešto o tome kako biti dobar otac. Dobar otac? Pa... vječno učiš. Moje najmlađe ima šest godine. Jedno je 12, a najstarije u 50-ima. Kad imaš toliko djece kao ja, moraš biti drugačiji otac za svako. Ne mogu biti isti otac svom šestogodišnjaku kao 30-godišnjaku. To je učenje bez kraja. Stalno učiš. Ali djeci ne smiješ lagati. Reći im da češ doći i ne pojaviti se. To im slomi srce. Na pitanje je li to učinio koji puta, iskreno odgovara: Da, pokoji puta, ali ne u posljednje vrijeme. Prije 25 godina previše sam tulumario i duboko žalim što se nisam pojavio. 

Nekad je želio biti nogometaš, ali danas ne žali što mu je život namijenio drugi put. Moja je glazbena karijera toliko me više ispunila, a i traje mnogo dulje nego što bi trajala da sam nogometaš. Kao što kažem svojem 12-godišnjem sinu ta kojeg se trenutačno zanimaju veliki klubovi: ako ne postaš profesionalni nogometaš, uživaj u tome do kraja života kao tvoj tata. Igrao sam svaki vikend, trenirao srijedom i to je bio veliki dio mog života. Ne samo igra nego i drugarstvo. Svi dečki. Divno je to. To je moj savjet svakom mladom nogometašu.

Na pitaje je li zadovoljan svojim životom iskreno je rekao: Naravno! Šalite se? Kakva karijera! Sad sam vitez, Sir Rod. Imam divnu djecu. Divnu ženu, divne domove, automobile… sjajnu karijeru. Popnem se na pozornicu i pjevam. Kakav posao!  I još dodaje da ni zbog čega ne žali.

Ovu veliku količinu pozitivne energije, vjerujemo, osjetit će i svi oni koji ga dođu slušati uživo, 2. veljače u zagrebačkoj Areni.