Besplatna Zimska škola kineskog jezika

Besplatna Zimska škola kineskog jezika održavat će se od 27. do 29. prosinca u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu, gdje će djeca od 10 do 14 godina moći pohađati program koji se sastoji od cjelodnevnih jezičnih, kulturnih i likovnih radionica, najavio je Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu.

Radionice kineskog jezika, kineske kaligrafije, borilačke vještine yongchun i kineske društvene igre weiqi kao i predavanja iz bogate kineske kulture i likovnih radionica, dio su bogatog programa. Organizatori su osigurali i prijevoz, smještaj, prehranu, trošak predavača i suradnika te nastavne materijale.

Polaznici će se moći upoznati s kineskom kulturom izravno i preko voditelja jezičnih i kulturnih radionica. Projekt će voditi djelatnici i vanjski suradnici instituta, izvorni govornici kineskog jezika, profesori koji su se specijalizirali za rad s neizvornim govornicima i koji imaju bogato iskustvo u radu s djecom i mladima, ističe se u priopćenju. Ove godine zaprimljeno je nešto manje od 100 prijava, a upisano 45 polaznika.

Zimska škola je projekt kojim se kroz interaktivne jezične, kulturne i likovne radionice učenicima želi približiti jezik i kultura, društvo, običaji i tradicija NR Kine. Voditelji programa svoje iskustvo su stjecali su u Institutu, ali i u jednoj od dvanaest nastavnih lokacija u Zagrebu kao što su osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge, ali i fakulteti.

Ekipa Dobrog jutra, provjerila je kako se polaznici snalaze na ovogodišnjoj Zimskoj školi kineskog jezika .