Sportski plesni klub Petrinia večeras pleše humanitarno

Približavanje Nove godine izvrsna je prigoda i za iznimne prigode poput - novogodišnjih balova. Jedan takav spektakl priprema se danas u Petrinji.
Sportski plesni klub Petrinia pokazat će što zna. Iza njih su izvrsni sportsko plesni rezultati. Ali večeras njihovi plesni koraci imaju humanitarni karakter. Plesom sakupljaju donacije za djevojčicu oboljelu od mišićne spinalne atrofije. Ekipa Dobrog jutra posjetila ih je za vrijeme priprema za bal.

U sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, gotovo u središtu Banovine smjestio se gradić Petrinja. Oko 25 tisuća stanovnika ovdje pokušava živjeti i raditi. Kulturna zbivanja odvijaju se u Hrvatskom domu. A upravo ovih dana ovdje marljivo vježbaju plesači Sportskog plesnog kluba Petrinia. Pripremaju se za novogodišnji bal – kulturni događaj humanitarnog karaktera. Plesnim koracima pokušavaju stići do cilja, do lijeka za jednu bolesnu mladu osobu.

Mnogo je truda i mnogo plesnih i ostalih koraka potrebno za postizanje plesne vještine, ali i za postizanje plemenitog cilja. Imamo od najmanjih klinaca i klinceza, koji svoje prve korake već uvježbavaju na početnim tečajevima. To su dječica već od 3, 4 godina starosti. U natjecateljskom dijelu plešu od osnovaca (djeca od 9 godina) do veterana,  otkriva Natalija Antić Bjelac, predsjednica SPK Petrinia.
2017. klub će pamtiti kao vrlo uspješnu godinu. U samom smo vrhu što se tiče sportskog plesa u Hrvatskoj, a ono što je posebno nam drago zbog čega smo ponosni je rezultat našeg plesnog para Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova,  naglašava Antić Bjelac. U rujnu ove godine na Europskom prvenstvu ušli su u finale te bili 5. u konkurenciji 57 parova. U Rigi na Svjetskom prvenstvu bili su 13. od 69 parova. Renata je zbog plesnog partnera u Hrvatsku stigla iz Rusije. Tražila sam partnera i moj partner je tražio partnericu baš iz Rusije i tak smo se nešto dopisivali i onda sam došla u Hrvatsku s mamom,  kaže Renata. Kad je se uvjerila da je s njom sve u redu, majka se vratila u Rusiju.
 
Nisu Juraj i Renata jedini 'miješani par' u klubu. Magdalena Vidas zbog Petrinjca Jakova ponedjeljkom, srijedom i petkom dolazi na treninge iz Zagreba, baš kao i Aurora koja u Petrinju dolazi plesati s Davidom iz Garešnice.

Novogodišnji bal počinje danas u 19 sati, a svoje donacije svi koji budu prisutni na balu moći će donirati za malu Teu Matijević, curicu koja boluje od spinalne mišićna atrofije. Dok se na natjecanjima bore za što bolje mjesto, večeras će plesati za Teu kako bi prikupili što više donacija za njezino ozdravljenje.