Pjesmom i čitanjem pobjeđuju strah od zubara

U Legradu, malom podravskom mjestu provodi se nacionalni projekt 'Čitaj mi!' koji potiče čitanje od najranije dobi. U sklopu stomatološke ordinacije otvorena je mala knjižnica s knjižnim fondom primjerenim najmlađima.

Mališani iz vrtića u Legradu pjevaju novogodišnje pjesme, no umjesto pozornice za svoj su nastup odabrali čekaonicu stomatološke ordinacije. Pjesmom i čitanjem pobjeđuju strah od zubara. Ideja o formiranju male knjižnice zaživjela je prije četiri godine u sklopu nacionanog projekta 'Čitaj mi'. Stomatološka ordinacija u Legradu nabavila je mnoga književna djela za najmlađe.

Ovdje se čitaju bajke, ali i poučne slikovnice koje od najranijih dana potiču na održavanje higijene zubiju. Zgodno je jer djeca vole prije dolaska pa imamo i puno slikovnica na temu zubića kako se popravljaju o Gricu i Grecu raznim tematika tako da se pripreme sa roditeljima,  ističe stomatologinja Danijela Glavosek-Kovačić. Tako je ova mala stomatološka ordinacija postala dio velikog nacionalnog projekta. Zahvaljujući tome mališani su naučili sve o junacima iz bajki. Svaka bajka, svaka ispričana priča ima iza sebe pouku, a to je ono što samtram da je najbitnije. Da djeca shvate poruku pročitane priče,  naglašava Marija Dominiković, odgajateljica.

Iz ovih u stomatološkoj ordinaciji u Legradu naučili su ponajviše o svojim zubićima, ali i da se zubara ne trebaju bojati. Na stomatološku stolicu ovaj put ipak, nisu sjeli. Otvarali su usta ne zbog pregleda - već zbog pjevanja!