Preporučujemo pića za doček Nove godine

Nakon što smo se lijepo odjenuli spremni smo za početak slavlja, a ono obično započinje pićem. Kako pripraviti jednostavna svečana i zanimljiva pića za djecu i za odrasle u emisiji Dobro jutro, Hrvatska pokazao je barmen Saša Lovrenščak.

Saša Lovrenščak profesor je i voditelj u Cocktail studiju u Zagrebu koji je sa preko 15 godina iskustva u poslu prošao pola Hrvatske kroz edukacije i osposobljavanje hotelskog osoblja i osoba za rad u baru. Neki kažu badava ljubav na prvi pogled… Završetkom osnovne, pa dalje koračajući pod ruku sa mladošću i ludošću, upisujem Ugostiteljsku školu u Zagrebu te upoznajem životnog mentora – profesora Slavka Ratkajca. Istog trenutka znao sam da će to biti put na kojem sam, na svu sreću, i dan danas.

Saša je u emisiji pripremio gusti sa šlagom i zimskim aromama (sok od višanja i marelica koji se možete napraviti i štapnim mikserom te zimski sirup od meda, klinčića i đumbira), za djecu i pjenušac s domaćim ličkim džemom, ginom, kavijarom od tartufa, dehidriranim kriškama limuna i ružmarinom, za one nešto starije.

Piće koje Saša preporučuje za jutro poslije dočeka je topli Blody Mary – kao juha (sok od rajčice s dodatkom mljevenog domaćeg feferona, mljevenih bućinih sjemenki, soka polovice svježe iscijeđenih limuna i naranče te malo soli).