Radom i dobrom voljom osnovnoškolci iz Beletinca pomogli Zakladu Vita

Učenici i djelatnici Osnovne škole u Beletincu u Varaždinskoj županiji tijekom prosinca su organizirali humanitarnu akciju u kojoj sudjeluju već nekoliko godina. Riječ je o pomoći i donaciji financijskih sredstava županijskoj Zakladi Vita za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

Učenici od 1. do 8. razreda su izrađivali prigodne božićne predmete, ukrase i čestitke. U humanitarnu akciju uključili su se i roditelji te su zajedno sa učenicima ispekli fine kolače i slastice, a učenici 5. razreda sa svojom razrednicom organizirali su veselu tombolu s različitim prigodnim i korisnim poklonima.

Vrijedna donacija vještih ruku i velikog srca učenika, roditelja i djelatnika OŠ Beletinec iznosi 1.832,00 kune, a iz Zaklade Vita zadovoljni su novcem prikupljenim od prodaje kolača, ukrasa i sudjelovanja u tomboli.

Svi su učenici dokazali da zajedničkim radom i dobrom voljom mogu postići značajne stvari, a malim gestama pažnje učiniti puno za one koji su u nevolji i potrebi.

Upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević u ime Varaždinske županije i župana Radimira Čačića zahvalila je učenicima, roditeljima i djelatnicima na trudu. Svaka kuna koja se prikupi za Zakladu je iznimno vrijedna, te se iskreno zahvaljujem učenicima, roditeljima i djelatnicima OŠ Beletinec. Također, pozivam sve koji mogu da se uključe u rad Zaklade, a svakako ćemo redovito imati humanitarne akcije, kao što je bila i naša humanitarna sarma u Atriju Županijske palače, kako bismo pomogli djeci te njihovim roditeljima u troškovima koje imaju prilikom liječenja, naglasila je upraviteljica Zaklade Vita.