Zimske likovne radionice Moderne galerije za djecu

U Modernoj galeriji u Zagrebu u tijeku su zimske likovne radionice  za djecu inspirirane djelima iz stalnog postava ove galerije.

Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak djece pa se za sudjelovanje potrebno prethodno najaviti na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com . Sudjelovanje je za djecu do 7 godina je besplatno.

Na kiparskoj radionici Pokret  (četvrtak, 4. siječnja, 16 – 17.30) sudionike će inspirirati kiparska djela umjetnika Koste Angeli Radovanija. Potaknuti njegovim skulpturama istraživat će se kako na različite načine prikazati pokret. Kiparski će se izražavati u tehnici gline.
Crtačka radionica Linea  (utorak, 9. siječnja, 11.30 – 13) otkrivan prisutnost linije i njene neizostavne uloge u umjetničkom stvaralaštvu. Kakve linije mogu biti i kako se njima možemo izraziti istraživat će se u galerijskom postavu. Kreativni zadatak potaknut je mišlju – što ako liniji nema kraja? Crtačke odgovore u tehnici pastele i ugljena usporedit će na kraju radionice.

Na slikarskoj radionici Kubistička slika  (srijeda, 10. Siječnja, 11.30 – 13) stvaralaštvo Vladimira Varlaja vizualno će potaknuti na razmišljanje o karakteristikama kubističkog prikazivanja. Sudionici će se poigrati s tim razmišljanjem i otkriti kako pomoću jednostavnih geometrijskih likova i tijela na slici prikazati prostor. Tehnika: tempere.

Kiparska radionica Vunena skulptura (četvrtak, 11. siječnja, 16 – 17.30) istražuje mogućnosti upotrebe raznovrsnih materijala pri izradi kiparskih djela. Potaknuti stvaralaštvom kipara 20. stoljeća razgovarat će se o kiparskoj formi, materijalima te izrađujemo skice za vlastito umjetničko djelo. Kreativni zadatak je stvoriti skulpturu iz vune.

Likovna radionica Igra asocijacije  (petak, 12. siječnja, 11.30 - 13 sati) u istražuje slikarstva Otona Postružnika. Različite vizualne asocijacije potaknut će sudionike na istraživanje mogućnosti izražavanja mrljom. Kreativni zadatak otkrit će likovne asocijacije u tehnici akvarela.

Iris Poljan, mag. educ. art, voditeljica muzejsko-edukativnog programa Moderne galerije za Dobro jutro, Hrvatska govorila je više o radionicama.