Ciklus zimskih radionica za djecu i mlade - Avantura u muzeju

Ciklus edukativnih radionica koje će se provoditi u vrijeme zimskih praznika, od 09. do 12. siječnja, namijenjen je djeci i mladima od 6 do 13 godina, a temeljen je na „Projektu povezivanja školskog kurikuluma nastave likovne umjetnosti i Muzeja suvremene umjetnosti“.

Prolazeći stalnim postavom MSU-a naziva Zbirke u pokretu upoznat ćemo se sa djelima Šuteja, Kožarića, Penezića i Rogine, J. Raphaela Sota, Picelja i Tartaglie, a zatim će polaznici edukacije imati priliku sami izraditi te prezentirati vlastit rad, što bitno utječe na razvoj kreativnosti, ističu organizatori.

Provođenjem edukativnih radionica u trajanju 135 minuta, kroz poticanje kreativnih procesa u djece i mladih razvija se interes za posjećivanje muzejsko-galerijskih ustanova te razvoj građanske i kulturološke kompetencije.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Prijave se mogu slati na e-mail: eduakcija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta, datum radionice za koju se prijavljujete i kontakt broj.

Radionice se odvijaju u stalnom postavu, a okupljanje je na recepciji Muzeja svaki dan u 11 sati. Posljednjeg dana ciklusa edukacije odnosno 12. siječnja i roditelji su pozvani prisustvovati radionicama.