Detoksikacija nakon blagdana

Da bismo u zdravom tijelu imali i zdrav duh, osim vježbanja, pozornost treba obratiti i na prehranu. Nekoliko puta godišnje, posebice nakon blagdana, bilo bi dobro očistiti organizam od svih nakupljenih toksičnih tvari.

Slastice, francuska salata, razna pečenja i pokoja čaša pića više nego obično – teško je odoljeti uživanju u blagdanskim delicijama. No, Božić je prošao, a nakon obilja hrane, idealno je vrijeme da naš organizam vratimo u rutinu i pružimo mu priliku za čišćenje, odnosno detoksikaciju.

Naš organizam se u pravilu sam regenerira, jetra, bubrezi i crijeva se sami regeneriraju i nije nužno potrebno raditi uvijek ekstremne stvari da bi se organizam obnovio. Međutim unosi se puno više alkohola rafiniranih šećera kroz organizam te on definitivno je zasićen nekom vrstom toksina, tako da ga je dobro putem pravilnije prehrane rasteretiti i osloboditi, savjetuje nutricionistica Alma Bunić.

Uklanjanje otrova iz organizma preporučuje se baš svakoj osobi, no posebice onima koji se osjećaju umorno, imaju premalo koncentracije, te česte probleme s probavom ili kožom.

A kako ističe nutricionistica Alma, detoksikacija donosi brojne pozitivne rezultate, od uklanjanja nadutosti, ublažavanja bolesti, obnavljanja crijevne flore pa do boljeg raspoloženja.

Donosimo savjete za detoksikaciju tijela!