Moskovski cirkus na ledu 19. siječnja u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u petak 19. siječnja 'Moskovski cirkus na ledu', rusku cirkusku skupinu koja spaja tradicionalan cirkus s modernim akrobacijama na ledu u izvedbi najavljenoj kao jedinstveni spektakl čarolije ljudskog pokreta koja graniči s nemogućim.

Cirkus je prije više od 50 godina osnovao režiser sovjetskog doba A.G. Arnold pod imenom "Cirkus na ledu", jedinstven u svijetu.

Ta originalna i hrabra ideja da se nevjerojatne akrobacije održavaju na ledu, ne bi bila moguća bez Arnoldova iskustva u cirkusu, kinu, glazbenim i baletnim nastupima od režije, koreografije do kostimografije, stoji u najavi.

Danas je Moskovski cirkus na ledu postavio nove standarde u izvedbi, po čemu je poznat ne samo u Rusiji već i diljem svijeta, a dosad ga je pogledalo preko 200 milijuna gledatelja u 50 država svijeta.

Ovaj tradicionalni cirkus u kombinaciji s modernim akrobacijama i pomaknutim granicama ljudskih mogućnosti, svakom posjetitelju provocira maštu i budi emocije.

Od spektakularnih kostima, dinamičnih i vrtoglavih cirkuskih točaka na ledu do klaunovskih skečeva, ta fantastična skupina predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa, ističe se u najavi.