Nin romantičan u svako doba godine

Nova godina, novi planovi, za mnoge i nove romantične želje. Nin, kao najromantičniji grad, privlači mnoge, tako je ovih dana, pa izgleda da romantika u Ninu postaje brend.
 
Nin je proglašen najromantičnijim gradom u Europi. A upravo romantična ljubav, dovela je u ovaj grad Helenu i Bertija. Muž mi je bio ovdje došao na godišnji, a ja sam u to doba tu živjela. Došla sam iz Kanade u Bokanjac kod babe. Mi smo se upoznali i je sam završila u Njemačkoj,  otkriva Helena  Wiesner. Suprug Bertold spremno priznaje da je ovdje jer volim Nin. Grad je prekrasan i puno je divnih ljudi. Uživam šetajući uokolo uz more, imamo kuću u Ninu, koju smo izgradili prije 7 godina. U Njemačkoj imam dosta stresa, a ovdje samo opuštanje.

Opuštanje mnogim parovima, jer ima, kažu, nešto čarobno, u moru, pješčanim plažama, pogledu na Velebit. Iz godine u godinu dolaze nam sve više zaljubljenih parova, koji su se u Ninu zaručili i vjenčali. Iz cijelog svijeta dobivamo i razglednice  zaljubljenih parova koji nam čestitaju na romantičnom doživljaju u Ninu i koji se i vraćaju zbog osjećaja romantike u staru gradsku jezgru Nina,  ističe Ana  Glavan, TZ grada Nina.

Najromantičnije u gradu Ninu je zalazak sunca na Kraljičinoj plaži, gotovo netaknutoj prirodi koju je ipak je nedavno taknula, i to baš priroda. Velike kiše i poplava u rujnu, nanijela je velike štete, no dio je obnovljen, dio još čeka, ali Nin kreće dalje u novi romantični život.

U Ninu gosti, baš kao i Berti, najviše uživaju u šetnji uokolo ninske lagune. Imamo maloga psa, i puno šećem s njim uz more… Pogledajte samo ovaj pogled…  Svako jutro odlazim u šetnju, fotografiram, i putem društvenih mreža šaljem svojim prijateljima,  otkriva Berti, dok Helena kaže da je svaki kutak Nina romantičan, svaki kantun sa svake strane.