Obitelj Versace ogradila se od tv-serije o Gianniju

Članovi obitelji slavnoga talijanskog modnog dizajnera Giannija Versacea ogradili su se od dugoočekivane američke tv-serije o njegovoj nasilnoj smrti.

Seriju čini devet epizoda, nastala je u produkciji 21st Century Foxa, a premijera se očekuje idući tjedan. Među ostalima u njoj glume španjolska glumica Penelope Cruz koja utjelovljuje Donatellu Versace, dizajnerovu sestru i portorikanski pjevač Ricky Martin.

Redatelj serije je Ryan Murphy, a Versaceova ubojicu Andrewa Cunanana, koji je slavnog dizajnera ustrijelio na stepenicama njegove vile u Miamiju 1997., glumi tridesetgodišnji američki glumac Darren Criss.

Cunanan se na početku trailera doima kao normalan mladić u dvadesetim godinama, no vrlo brzo policijska scena prikazuje ga u zastrašujućem svjetlu, otkrivajući da je u svom ubilačkom pohodu iza sebe ostavio tijela četiri muškarca.

Tvrtka Versace "ije autorizirala i nije sudjelovala u nastanku tv-serije, stoji u priopćenju tvrtke. Seriju treba gledati kao na izmišljenu priču, s obzirom na to da knjiga Maureen Orth "Vulgar Favours" na temelju koje je nastala, nije dobila autorizaciju obitelji, stoji u priopćenju.

American Crime Story: Ubojstvo Giannija Versacea premijerno će biti prikazana 17. siječnja u programu televizijske mreže FX.