Klis u obnovljenom povijesnom ruhu

Općina Klis može se pohvaliti da joj je Europska unija do sada odobrila 15 milijuna kuna za projekte kulturne baštine. Od tog novca će se, među ostalim, izgraditi amfiteatar s igralištem na predjelu Klis -Kose, koji će moći primiti tri tisuće posjetitelja.

2018. Europska unija proglasila je godinom kulturne baštine i identiteta. Baš po mjeri Klisa, koji gradi identitet povijesnoga grada. Klišani su iskoristili priliku i dobili 15 milijuna kuna za različite projekte, većinom vezane upravo za tvrđavu, koju je prošle godine posjetilo 47 tisuća gostiju.

Kliška tvrđava će biti kompletno rasvjetljena, tijekom sječnja ćemo raspisati natječaj za projektnu dokumentaciju za amfitetatar, ljetnu pozornicu koja će biti prekrasna, iza glumaca će se moći vidjet kompletan Split, najavio je Jakov Vetma, načelnik općine Klis.

S druge strane amfiteatra izgradit će se igralište, povezano zajedničkom pozornicom. Planiran je i niz manjih projekata revitalizacije tvrđave. I sve to u godini proslave 370. obljetnice oslobođenja Klisa od Turaka. Bogat program za još bogatiju i slavniju povijest!