Filip je ponosan na svoj prvi posao

U prvom hrvatskom food outletu Žabac predstavljen deterdžentomat - aparat za deterdžente u rinfuzi. Ovaj projekt i proizvod nastao je u suradnji s hrvatskom tvrtkom Labud te kao prvi takav u Hrvatskoj izazvao veliko oduševljenje kupaca.

Ovakvim načinom kupnje deterdženata bez ambalaže pridonosi očuvanju okoliša. Poanta je u tome da kupci dođu s vlastitom ambalažom u koju se natoči deterdžent iz rinfuze po vrlo povoljnim cijenama. Sredstva koja se nude su sredstvo za pranje posuđa, omekšivač za rublje, deterdžent za rublje, univerzalno sredstvo, sredstvo za sanitarije te sredstvo za čišćenje stakla

Osim toga u suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti zaposlena je jedna osoba s invaliditetom koja će raditi na deterdžentomatu po 4 sata dnevno, a kojoj će pomagati radni asistent. Centar za inkluzivne radne aktivnosti je neprofitna organizacija koja svojim djelovanjem širi mogućnosti za jače uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama u društvo.

Zaposleniku Filipu Bosaku ovo je prvi posao, kaže da je njima zadovoljan. Posla ima puno i vrijeme na radnom mjestu mu brzo prođe. Filipov radni asistent Luka Dianić, hvali ga da je svakim danom sve spretniji. I Mario Žamboki, suvlasnik prvog hrvatskog food outleta, naglašava da mu je drago kako su uz očuvanje okoliša, dali Filipu priliku da radi i bude plaćen za svoj rad.

Svaka velika promjena započne malim korakom pojedinca, vjerujemo da će potaknuti ovim primjerom i ostali poslodavci dati priliku za rad osobama s invaliditetom.