Sisak je postao grad murala

Radovima domaćih i svjetskih uličnih umjetnika Sisak je postao grad murala. Pročelja zgrada i  obiteljskih kuća postala su platna na kojima su nastali prekrasni murali i time Sisku osigurali visoko mjesto u svijetu ulične umjetnosti ali i podigli kvalitetu turističke ponude grada na tri rijeke.

Kroz festival ulične umjetnosti 'Re: Think' koji je u protekle dvije godine održan u Sisku nastalo je 17 murala - koji su sivilo fasada i betonskih ograda zamijenili šarenim motivima i tako postali nezaobilazna tema razgovora ali i svijetle točke grada.

Građani sami polako počinju shvaćati koja je vrijednost ulične umjetnosti, da počinju živjeti s tom umjetnosti. Da svaki dan gledaju nešto lijepo i da im to postaju nekakve nove točke na kojima se susreću, ističe Dahna Prskalo Peco, 'Re: Think'.

Već nakon nekoliko naslikanih murala skepsu Siščana zamijenila je znatiželja, pa su mnogi poželjeli da i njihov dom krasi neki veseli motiv. Svoju priliku u muralima kao kulturnom i turističkom potencijalu vidi i Grad Sisak. Turistička zajednica planira projekte vezane uz daljnju promociju murala kroz nekakve interaktivne turističke rute na mobilnim aplikacijama za početak, najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Siska Milijana Borojević.

U mobilnoj aplikaciji uz prepoznatljive znamenitosti Siska naći će se i svi murali za koje već postoji veliko zanimanje domaćih i stranih gostiju.