U Čakovcu otkirvaju nove baletne talente

Zahvaljujući Osnovnoj umjetničkoj školi 'Miroslav Magdalenić' u Čakovcu, koja se ove godine prvi put uključila u zimske kampove s baletnim i glazbenim radionicama, 18 malih polaznica upoznaje se s prvim baletnim koracima.

Rijetko koja djevojčica barem jednom u životu nije poželjela biti graciozna balerina. A budući da klasični balet zahtijeva dugogodišnju predanost, i to od malih nogu, mnoge ljubiteljice tog plesa nikad nisu ni pokušale obuti baletne papučice. Priliku su dobile zahvaljujući entuzijazmu djelatnika baletne škole.

Radimo koreografiju, radimo neke osnove baleta, tako da im je zabavno. Modernu muziku smo uspjeli iskombinirati iz crtića, zanimljivo im je sve to, ističe baletna pedagoginja Ivana Brez Murk.

Gipko, mekano tijelo i stopala neki su od preduvjeta za bavljenje baletom. No, uz vježbu, važni su i volja i upornost, a najviše ljubav prema onom što radite. Mogu reči da smo jako ugodno iznenađeni, evo imamo jako puno djece na baletnoj školi. Ja sam računala s nekih desetak, a brojka se popela na 18, rekla je Senka Bašek-Šamec, ravnateljica Osnovne umjetničke škole 'Miroslav Magdalenić'.

Ništa manje ih se nije prijavilo za glazbenu radionicu, štoviše, ondje se okupilo 25. učenika. Oni će se od 8. do 12. siječnja imati priliku upoznati s osnovama ritma i melodije te svim instrumentima koje glazbena škola 'Miroslav Magdalenć' nudi kao obrazovni predmet.

Možda će se upravo zahvaljujući ovim radionicama otkriti neki novi baletni ili, pak, glazbeni talenti.