Ak' je zima, nije lav

Ak' je zima, nije lav - slogan je to kojim iz Nacionalnog parka Krka, drugoga parka po posjećenosti u Hrvata, pozivaju posjetitelje da obiđu to prekrasno područje u razdoblju od od 8. siječnja do kraja ožujka 2018. 

Kada otpadne i posljednji požutjeli list crnog jasena nošen hladnom burom s Velebita, tada zima srebreni sedrene slapove Skradinskog buka za raskošne haljine i mreška vode Roškoga slapa u nizove ogrlica, kojima će se zaodjenuti strašna božica zime Morana za svoj ples do proljeća.

Pročistit će zrak, izbistriti vodu i ogoliti drveće, a na zemlju spustiti počinak da i čovjek koji njome kroči odmori dušu i nauživa oči. Nije li voda najčarobnije zrcalo prirode i nije li Krka, graditeljica slapova i nositeljica života, oblikovala bajkovite pejsaže, koji se čitavog svog vijeka ogledaju u njenim vodama, kao što se dijete najljepšim vidi u majčinim očima. Nije li sretan svaki čovjek koji može koračati stazama ovakve veličanstvene prirode i pustiti da mu svojom ljepotom zima zarumeni obraze i svježim dahom ispuni pluća jakošću
, ističe se na web stranicama NP Krka.

Kakve su zimske pogodnosti i programe za posjetitelje pripremili u Nacionalnom parku Krka saznala je novinarka emisije Dobro jutro, Hrvatska Sanja Jurišić: