Za Dubrovačkim knjižnicama još je jedna uspješna godina

Za Dubrovačkim knjižnicama još je jedna uspješna godina. Čitateljstvo su, ističu, motivirali cijelim nizom programa pa su u protekloj godini dobili čak 1700 novih članova. Provjerili smo i što dubrovčani najviše čitaju.

Mjesec hrvatske knjige, mjesec hrvatskog jezika, noć knjige, predavanja za djecu, predstavljanje znanstvenih, stručnih, beletrističkih i putopisnih sadržaja i knjiga te kvizovi znanja, samo su neki od programa ostvarenih u Dubrovačkim knjižnicama. Posjetilo ih je čak 15 000 ljudi.

U prošloj su godini knjižnice dobile 1700 članova. Najviše su se čitali krimići. Listu najpopularnijih knjiga predvodi Salingerov 'Lovac u žitu'. Treba istaknuti  da su na top listi 10 najčitanijih djela većinom djela ženskih pisaca, a tu se uvukao i jedan domaći krimić 'Ciganin ali najljepši' suvremenog hrvatskog  pisca  Kristiana Novaka. Uz ove knjige najviše se traže knjige  iz hrvatske povijesti, psihologije, knjige koje se odnose na pomoć i samopomoć te religijske teme,  naglašava Ana Pendo iz Dubrovačke knjižnice.

Posebno je bio aktivan Odjel za djecu. Nizom radionica uspjeli su privući najmlađu čitateljsku publiku. Uskoro će obilježiti 120 godina od smrti Lewisa Carola, autora 'Alise u zemlji čudesa'Imamo u planu napraviti sve da naš odjel postane  jedna zemlja puna čudesa i knjiga  tako da naše mlade čitatelje  kroz raznorazne aktivnosti i radionice uvedemo i u zemlju Alise,  objašnjava Zlatka Mustahinić.

I ove godine knjižnice će biti stjecište znanja i lijepe književne riječi. Očekuju nas u Saloči od zrcala predavanja, predstavljanja knjiga, putopisa, koncerti koje čitalačka publika prati i pokazalo se, posjećuje u velikom broju.