Tuna, Sushi & Wine Festival 2018.

Sutra počinje četvrti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival 2018. koji će trajati do 11. veljače u Zadru. Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Po prvi put na Tuna, Sushi & Wine Festivalu sjajne riblje delicije koje će spremati chefovi poznatih zadarskih i hrvatskih restorana uz posebnu ponudu zadarskih vinarskih kuća - bit će dio programa festivala i po promotivnoj cijeni od 10 kuna svakodnevno dostupne Zadranima u za ovu priliku natkrivenom i grijanom atriju palače Cedulin.

Pašticada od tune, tartar od tune, rolice od tune u umaku od jogurta, sporo kuhana tuna na kremi od wasabija, burger od tune, zalogaji od tune i avokada ili tuna obložena pistacijom uz kremu od krumpira i agruma – samo su dio bogate gastronomske ponude u kojoj će se moći uživati u atriju palače Cedulin. Zadarski i drugi hrvatski chefovi iz poznatih restorana, svojim će maštovitim kombinacijama uljepšati festivalske dane, a sav prihod od ove degustacije ide Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra.

Festival je podijeljen na stručni dio i program za javnost: Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova zadarskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora. Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, posjet tunogojilištu, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanja i izložbu fotografija u Kneževoj palači, Gastro sajam u atriju palače Cedulin, svečana gala večer u Arsenalu te javno otvorenje festivala uz tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.